Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Call Me Tones "Lagu PEKIDA" 013&019 shj


Veteran

Status: Offline
Posts: 62
Date:
Call Me Tones "Lagu PEKIDA" 013&019 shj


Memang hebat ... tengah tunggu masa untuk keudara. pastikan ianya menjadi halwa telinga bagi setiap ahli 30@29 dll membelinya. Buat saudara Kamarul_amp: Kami tak sabar rasanya nak download ringtones serta Call me tones "PEKIDA" Tahniah bro. Hasil kerjasama diatas permintaan "Pembangunan bersama PEKIDA R&D(Dr Masjuki)".

Terlebih dahulu sila baca keterangan dibawah untuk cara2 mendapatkan CMT lagu PEKIDA:


1) What is Call Me Tones (CMT)?
Call Me Tones is a service that allows you to change your normal connecting tone ("toot-toot") to a song, funny script or even a sound effect to entertain your caller while waiting for you to pick up their call.

2) Do I need to be a Celcom customer to subscribe to Call Me Tones?
Yes, this service is only available for Celcom 019 and 013 customers.


3) Do I have to change my existing phone in order to enjoy the Call Me Tones service?
No, Call Me Tones does not require you to change your existing phone; the service is applicable to any mobile phone and no GPRS network is needed.


4) How long must I wait to enjoy Call Me Tones after subscribing to the service?
Call Me Tones will be activated within 4 hours upon subscription and the normal connection tone will continue until your Call Me Tones is activated. Upon successful activation, a default CMT song will be played.


5) Can I revert back to a normal ringing tone after I have selected a Call Me Tones without terminating the service?
No, you will not be able to revert back to the normal ringing tone until you unsubscribe the service.


6) How do I listen, change or select my tone after subscribing to the service?
You can change your tone or add additional tones to My Album anytime by:
Logging on to our websites at www.celcom.com.my or www.celcom.net.my. Key-in your mobile number and web password that you have received via SMS notification.
Calling 1-300-990-990 from your mobile phone
Typing "CMT List" and sending it to 22990 to receive the Top 5 CMT list.


7) How much I have to pay for the Call Me Tones service?
You will be charged RM3.00 every month.


8) How much will I be charged for a new Call Me Tones download?
You will be charged RM3.50 for each new Call Me Tones download.


9) If I subscribe to the service on October 15, when is the next deduction for the subscription?
Deductions are made on a monthly basis. If you subscribe on 15 October, the next deduction for subscription is on 15 November.


10) Will I be notified before the next deduction?
Yes, you will be notified via SMS one (1) day before your account is deducted.


11) Can I maintain my Call Me Tones if I change my number?
No, you will have to start again by subscribing to a new Call Me Tones service. We will assign you a new Web password through an SMS notification.


12) What should I do if I decide to unsubscribe my service?
You will have to visit the nearest Celcom service center to deactivate the service. The existing Call Me Tones songs will also be deleted.


13) How do I subscribe to the service?
There are 3 options for a customer to subscribe to the service:
Call 1-300-990-990 from your mobile phone
By SMS please type "CMT ON" and send to 22990
Just visit the nearest Celcom Service Center
You will then receive an SMS notification on your subscription status as well as a 6-digit password for the CMT web site.


14) How do I get CMT PEKIDA code ?



  • After done with the CMT registration, now you are available to request or download with Pekida CMT thru SMS, just type"Cmt 1091190002" anda send to 22990.


-- Edited by Notify at 10:51, 2005-01-27

__________________


Senior

Status: Offline
Posts: 338
Date:
RE: Call Me Tones "Lagu PEKIDA"mmg hebat


 


Assalamualaikum ... ///


kat mane nak activate ni ... ?



__________________
Setulang Daing Bukit Rambai Melaka.


Senior

Status: Offline
Posts: 182
Date:

utk celcom shj ke bang?

__________________
wann


Guru

Status: Offline
Posts: 546
Date:

kat mana nak download??? sure nak pakai punye!!~ mesti syiok!!~

__________________


Veteran

Status: Offline
Posts: 56
Date:

Nak !!! Nak !!! Nak !!! Hotlink mulih ker?

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 742
Date:

Kalau boleh Hotlink pakai best tu. Baru gempak dan bangga terasa.

__________________


Veteran

Status: Offline
Posts: 62
Date:

quote:

Originally posted by: zackbikers

"Kalau boleh Hotlink pakai best tu. Baru gempak dan bangga terasa. "

amboiiii adik bob ni, main maxis ka...kap lam ya nga punya kampeni la, bangga ya...jgnla Celcom juga yg buat saya bertemu dgn bob pas tu saudara dan lain2 lagi...lama kita tak borak, last function kat dpn bas stand klang ingat tak...?

__________________


Member

Status: Offline
Posts: 7
Date:
RE: Call Me Tones "Lagu PEKIDA" 013&019 shj


Assalamua'laikum..


Nak tanya sket...bukan ahli boleh download tak??



__________________


Dr Hj Masjuki - Web Master & Pengarah R&D

Status: Offline
Posts: 976
Date:

Boleh saja, kerana ini adalah salah satu cara mempromosikan Pekida Malaysia, sebagai tanda kita satu pertubuhan yang canggih dan progressif. Anda sebenarnya membantu mempromosikan pekida dengan subscribe lagu ini, kerana senikatanya merupakan penzahiran halatuju sebenar pekida yang boleh membersihkan nama pertubuhan ini yang sering di pandang serong oleh segolongan masyarakat.

__________________
*** Selamat menyambut Maulidul Rasul 1427 dari R&D ***


Guru

Status: Offline
Posts: 546
Date:

CMT ade 2 jenis eh?? ada intro n ada chrus.. saya dpat chorus..how nak dpt intro punya?



__________________


Veteran

Status: Offline
Posts: 62
Date:

quote:

Originally posted by: Haikal

"CMT ade 2 jenis eh?? ada intro n ada chrus.. saya dpat chorus..how nak dpt intro punya?"

just type"Cmt 1091190001" anda send to 22990.


__________________


Senior

Status: Offline
Posts: 172
Date:

assalamualaikum.......///


         kalau semua jenis rangkaian telefon boleh download lagi bestkan.takkan tak boleh bikin kut bang......!!!


 


 



__________________
amal ma'aruf nahi mungkar


Senior

Status: Offline
Posts: 122
Date:

Nak !!! Nak !!! Nak !!! Hotlink x boleh ker?

__________________


Senior

Status: Offline
Posts: 347
Date:


___________________


/// Senawang, SBN



__________________


Member

Status: Offline
Posts: 15
Date:



__________________
-Hidup Melayu Bersatu-


Senior

Status: Offline
Posts: 143
Date:

Sayang handset den nah kono curik...kalau tak lamo dah den download...




__________________
Sesungguhnya orang-orang yang beriman ialah mereka yang bila disebut nama Allah gemetarlah hati mereka, dan apabila dibacakan ayat-ayatNya bertambahlah iman mereka (karenanya), dan hanya kepada Tuhanlah mereka bertawakkal. Surah Al-Anfaal. Ayat 2


Veteran

Status: Offline
Posts: 42
Date:

quote:

Originally posted by: Rakoz

"Sayang handset den nah kono curik...kalau tak lamo dah den download... "

NAK SERIBU DAYA TAK NAK SERIBU DALIH.DAH TAU HANDSET KENO CURI EKAU BOLI LA LAIN

__________________
Hidup dan matiku hanya utk memperjuangkan agamaku


Senior

Status: Offline
Posts: 364
Date:

quote:

Originally posted by: pekida

"Boleh saja, kerana ini adalah salah satu cara mempromosikan Pekida Malaysia, sebagai tanda kita satu pertubuhan yang canggih dan progressif. Anda sebenarnya membantu mempromosikan pekida dengan subscribe lagu ini, kerana senikatanya merupakan penzahiran halatuju sebenar pekida yang boleh membersihkan nama pertubuhan ini yang sering di pandang serong oleh segolongan masyarakat."

 assalammualaikum... tuan haji....  saya takut nanti bila nanti depa dok dengar... depa marah kat kami pasai kami belum jadi ahli lagi... tapi kami syok nak tau perkembangan dunia melayu islam Heee Heeeee Heee  012 bila lagi.... rata2 mula pakai 012... mcm mana nak dapat... lagu2 tu... walaubagaimana pun terima kasih kerna sudi menerima kami sebagai ahli klu dipanjangkan umur... wasalam

__________________
marsos six time


Senior

Status: Offline
Posts: 364
Date:
RE: RE: Call Me Tones "Lagu PEKIDA"mmg hebat


quote:

Originally posted by: zackbikers

"Kalau boleh Hotlink pakai best tu. Baru gempak dan bangga terasa. "

 caya caya caya... wa sependapat abang kita.... wa sarspek abang zackbikers

__________________
marsos six time


Veteran

Status: Offline
Posts: 39
Date:
RE: Call Me Tones "Lagu PEKIDA" 013&019 shj


dah pun upload..



__________________
amal ma'ruf nahi mun'kar


Veteran

Status: Offline
Posts: 91
Date:

quote:

Originally posted by: pekida

"Boleh saja, kerana ini adalah salah satu cara mempromosikan Pekida Malaysia, sebagai tanda kita satu pertubuhan yang canggih dan progressif. Anda sebenarnya membantu mempromosikan pekida dengan subscribe lagu ini, kerana senikatanya merupakan penzahiran halatuju sebenar pekida yang boleh membersihkan nama pertubuhan ini yang sering di pandang serong oleh segolongan masyarakat."

setuju 100% kanda...

__________________
\\\ Mencari kebenaran fi sabilillah hingga keakhir hayat ///


Veteran

Status: Offline
Posts: 88
Date:
RE: Call Me Tones "Lagu PEKIDA" 013&019 shj


012 x leh ker ??

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 520
Date:
RE: Call Me Tones "Lagu PEKIDA" 013&019 shj


assalamualaikum bang lpas nie buat kan skali untuk 012(hotlink) klau tdk keberatan

__________________


Senior

Status: Offline
Posts: 145
Date:

a'kum, kloa boleh sapa yg dah download tue boleh bagi no. phone tak? teringin gak nak dngr mcm mana bunyi nya..boleh yek..yekk..yekk..

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 520
Date:

saye pon nak dgr jugak.....

__________________


Ahli Baru

Status: Offline
Posts: 2
Date:
RE: Call Me Tones "Lagu PEKIDA" 013&019 shj


salam, celcom telah memperbaharui CALLER RINGTONE DATABASE. jadi dgn itu saya mohon sila perbaharui DATABASE utk PEKIDA CALLER RINGTONE untuk kemudahan ahli2 yang lain.. terima kasih bro...

PMJ_363

__________________
///@fendi@\\


Ahli Baru

Status: Offline
Posts: 2
Date:

mcam mne nk download lgu gne hotlink????

__________________
kite sbgai umat islam hrus brsatu padu....


Ahli Baru

Status: Offline
Posts: 4
Date:

cm best je lagu tu tp hotlink blh ke?

__________________
fhhhhhhhhhhhhhh


Member

Status: Offline
Posts: 14
Date:

llagu ni utuk sim hotling ke digi

__________________


Member

Status: Offline
Posts: 14
Date:

llagu ni utuk sim hotling ke digi ni..klu digi blh.tlong x

__________________
Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard